smallekamp facebook smallekamp twitter smallekamp youtube

Elmagoesnuts

Klik op de link voor meer informatie over noten en het verwerken ervan in recepten.

Van NOOT naar deugd: walnootrecepten en avonturen rondom het oogsten, kraken en bereiden van walnoten. Veel lees- en kookplezier!
elmagoesnuts
  1. Ik herinner me nog goed dat we op de basisschool plastic bekertjes met een basisbeslagje aan elkaar uitdeelden waar je vervolgens thuis na enkele dagen aanvullen een heerlijke, gevulde cake mee bakten. Ik weet niet meer goed waarmee we het gistbeslag aanvulden, maar ik herinner me nog wel goed de bijzondere smaak van deze rijke “vriendschapscake”. […]
  2. Van pastinaak maak ik meestal soep of ik rooster de peen in repen in de oven. Maar dit is echt andere koek, letterlijk zelfs. Het idee komt vast van worteltjestaart en ik heb het niet zelf bedacht, maar het resultaat is te lekker om niet te delen. Toen ik een voorbeeld tegenkwam op Instagram ging […]
  3. Dit recept lag al een paar jaar te wachten… op verse kastanjes en walnoten, maar vooral op ons. Marjolijn van De Smallekamp had het jaren terug uit een kookblaadje gescheurd en gaf het aan mij, samen met kant-en-klaar geschilde kastanjes. Tja, dan wordt het wel heel gemakkelijk om deze soep te maken. Ik dopte zelf […]
  4. Ook ik heb soms geen zin om noten te kraken en dan is deze cake een mooie oplossing voor een cake vol walnotensmaak en weinig kraakwerk. Gebruik wel een goede walnotenolie van goed geperste mooie walnoten want dat proef je wel echt terug in de cake! Het sap en rasp van de citroen geven de […]
  5. De zoetkruidige smaak van pastinaak komt heel goed tot zijn recht in deze quiche. De combinatie met feta, honing, tijm en krokante korst is super! Sinds ik de pizzastand van mijn oven ontdekt heb, worden de quiches er alleen maar beter op, zeker als ik geen zin heb om een quiche eerst blind voor te […]